Sivut

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

puolisen tusinaa pehmoista vaippaa ja tuoksuvaa saippuaa

Osallistun eräällä foorumilla saippuavaihtoon ja mm. siksi olen nyt aloittanut saippuakaapin täyttämisen ;), juu juu, seli seli, on niiden valmistus muutenkin hauskaa ;).

Viime viikon puolella valmistui kaksi saippua satsia:

Vaaleat ovat piparminttusaippuaa ja tummat suklaasaippuaa. Piparminttusaippua sai vaaleanruskehtavan värin piparminttuteestä ja suklaasaippuahan tuli luonnollisesti ruskeaksi kun aineksina oli mm. nämä;


Ja kun suklaata jäi vielä jäljelle oli ihan pakko valmistaa suklaahuulirasvaa:


Ja sitten kun ihan innostuin tein vielä piparminttuhuulirasvaakin



Ja sitten vielä YlangYlang kasvorasvaa



Reseptit näihin kaikkiin ^

* Suklaasaippuan ohje - Käsin tehtyä saippuaa/Saara Kuha (ainut ero reseptiin on se että saippuassa on reilunkaupan TUMMAA luomusuklaata, luomu kaakaovoita, maidon tilalla kookosmaitoa ja tuoksuna Gracefruitin Chokolate Truffle :P)

* Piparminttusaippuan ohje - Käsin tehtyä saippuaa/Saara Kuha

* Suklaahuulirasva

* Piparminttuhuulirasva ja ylangylang kasvorasva - Hoitavat tuoksut aromaterapiaopas/Ulla Kivimäki - Maarit Hirvonen


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3>
Tämän viikon loppuna olisi tiedossa yhdet kastejuhlat joihin tarvitaan jotain kivaa päälle pantavaa. Tähän mennessä on valmistunut vasta yksi pikku mekkonen, enkä siitäkään ole varma kelpuutako sen juhliin... katsotaan saanko lopulta mitään valmiiksi viikonloppuun mennessä...

Tällainen n.68cm puuvillamekko valmistui viime sunnuntaina. En ole aplikointiin ihan täysin tyytyväinen, mutta muuten ihan menettelee. Tuo aplikoitu kuvio on muuten otettu uusimmasta ottobresta. Täytyisi varmaan hankkia kunnon matskut tuollaisiin aplikaatio juttuihin kun oli aikast vaikiaa saada osaset pysymän paikoillaan.
Mekon olen muuten tehnyt ihan vapaalla kädellä ilman mitään tiettyä kaavaa. Reunoilla on satiininiset kanttinauhat kun ne olivat -50% Eurokankaassa (Turussa) ja muuten mekko on puuvillaa.


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3>
Ja otsikkoon palatakseni, olen erittäin ylpeä itsestäni. Nimittäin tänään kun pikkuinen keijukaisemme nukkui päikkäreitä (nukkuu vieläkin hyvin katkonaisia unia, niin että saa käydä 10-20 minuutin välein hyssyttämässä) tein yhteensä kuusi vaipatusta :).



Ylpeä olen siksi että olen näiden vaippojen tekoa jahkaillut tässä tovin, ja nyt sitten sain kuin sainkin ne tehtyä. Lisääkin vielä teen, mutta luulen että kankaita pitää tilata lisää :/



Malli näihin vaippoihin löytyi meijän suosikki vaippuleista (Pikku Pirpanoiden PikkuMussu). Kaikki vaipat ovat kooltaan S. Kankaina on punainen, vaaleanpunainen ja raidallinen joustofrotee, bambufleece ja oranssi microfleece. Pariin vaippaan laitoin sisäpinnaksi microfleecen, yhteen tuli bambu joustofroteinen sisus, kahteen joustofroteeta ja yhteen bambufleeceä. Imuosassa on kolme kerrosta bambufleeceä, ja yhdessä lisäksi vielä kerros luomujoustofroteeta :).

Tuli näiden ompelusta niin hyvä mieli että voisin taputtaa itseäni selkään :).


P.S. arvontaan saa vieläkin osallistua ;)






keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Murr, murr sanoi nallekarhu

Olenhan jotain saanut valmiiksi, jotain ihan pikkuista mutta kuitenkin :).



Keijukaiselle villapökät siis :)


Pöksyt istuvat todella hyvin, mutta lahkeet jäivät ehkä hiukan lyhyiksi, vaikka olivatkin 18cm mittaiset :/. Nämä olivat kuitenkin kokeilu pökät, joten eipä hätiä, seuraavat pöksyt ovat varmasti paremmat ;).

Tein pöksyt tiuhtis-villiksien ohjella
Koko: S (lahkeet 18cm, vyötäröresori muutaman kerroksen lyhympi)
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva
Puikot: bambuiset 4,5mm lyhyet pyöröt ja sukkapuikot



Sukuun syntyi jouluaattona pieni poikavaavi ja hänen kastejuhlansa ovat lähestymässä. Itse olen aivan todella huono ostamaan lahjoja, minuta isetehty on aina jotenkin arvokkaampi joten rohkaistuin tekemään pojalle lahjan itse :).



Nallekarhu syntyi hetken mielijohteesta. Ensin ajattelin että jokin neulottu nuttu olisi kiva, mutta kun en oikein löytänyt mieleistä mallia (heti kun sitä etsin) päätin kokeilla millaisen nalletuksen saisin syntymän. Ja ihan kivahan siitä tulikin <3.

Ohje: Neuleita kullannupulle; Erika Knight
Lanka: Sublime Cashmere Merino Silk Dk (luonnovalkoinen), silmät, nenä ja suu mustaa merinolankaa
Puikot: 3,5mm bambuiset
Kaulalla satiininen nauha joka vielä kaipaa ompelua.


Polvisukkani ovat puoliksi valmiit, eli toinen sukka on valmistunut, joten arvontaan voi osallistua vielä täällä :)

Palkinto




Ja säännöt palkinnon eteenpäin jakoon ovat:
1) Valitse viisi blogia, joita arvostat luovuuden, kuvituksen, mielenkiintoisen sisällön ja/tai blogosfääriin tehdyn panostuksen johdosta millä tahansa maailman kielellä.
2) Jokainen annettu palkinto on henkilökohtainen ja sitä annettaessa mainitaan blogin kirjoittajan nimi sekä linkitetään palkittavaan blogiin.
3) Palkinnonsaaja liittää palkinnon logon blogiinsa.
4) Palkinto tulisi linkittää alkuperäispalkinnon osoitteeseen.
5) Palkinnonsaaja julkaisee säännöt omassa blogissaan.

Kansainvälisen, Uruguaysta alkunsa saaneen palkinnon alkuperäiset säännöt löytyvät osoitteesta http://arteypico.blogspot.com/2008/06/y-el-premio-arte-y-pico-es-para.html


Kiitos Pajupuun Suville palkinnosta :). Lupaan yrittää pitää saman linjan myös täällä uudessa blogissani ;).

Ja sitten voisin kertoa keille kaikille ojennan palkinnon... tämä on kyllä kieltämättä ihan hirmu vaikeaa kun ihania blogeja on niin tuhottoman monia.Järjestys on ihan sattuman varainen;


1. Omenapuun kukkia ja villalankaa, kirjoittaja Kate.
Tässä blogissa käyn aikast usein kurkkimassa. Kate tekee mahdotoman kauniita käsitöitä joita on ilo katsella ja ihailla <3.

2. Puolivillainen ploki.
Tämän blogin olen itseasiassa vasta hiljakkoin huomannut, mutta ihastuin heti :). Selvästikkin rakkaudella valmistettuja käsitöitä <3.

3. Villa Kiana, kirjoittaja Kiana.
Suloisia käsitöitä ja hauskoja kuvia. Inspiroidun usein kun käyn täällä vierailulla <3.

4. Suonamaisuuksia, kirjoittaja Suona.
Hih, hänen töitään vielä enemmin näkyy vanhassa blogissa Suonan salainen paja.
On antoisaa seurata Suonan neulomuksia ja kuvia, niistä löytyy yleensä tarina ;). Muutenkin on hauska nähdä kuinka hänen käsityönsä koko ajan kehittyvät :). <3

5. Papanoita, kirjoittaja Meibel.
Tämänkin blogin olen vasta huomannut. Blogi on jollakin lailla mukavan harmoninen ja niitä on mukava lukea. Käsityöt ovat käytänönläheisiä mutta kauniita <3.


Kaikille muillekkin virtuaalinen ruusu. Niin monien blogeja on mukavaa ja innostavaa lukea ja selailla ja hämmästellä ja ihailla!

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Kädet täynnä (+arpajaiset)

siltä ainakin tuntuu. Kaikissa mahdollisissa väleissä yritän jotain tehdä ja siltikään mikään ei valmistu. Tai ehkä olen vain liian kärsimätön.

Uuden blogini kunniaksi haluan pitää pienet arpajaiset ;). Mukaan pääset kun kerrot mitä käsityötä olet jo pitkään haaveillut tekeväsi, mutta et syystä tai toisesta ole vieläkään tehnyt (jos sinulla ei tällaista ole niin kerro sitten jotain muuta ;)).
Arpajaisiin saa osallistua niin kauan kunnes minun polvisukkani, joita Noron sukkalangasta neulon, ovat valmiit :). Nyt mun on siis pakko saada ne valmiiksi ;).

Tässä pojan aamulla ottama kuva joka ehkä hiukan kertoo missä mennään:



Ensimmäinen sukka vasta puikoilla, joten aikaa on osallistua :).

Itse olen jo kauan haveillut opettelevani kinnasneulan käytön. Neula jo minulta löytyykin mutta vielä en ole saanut aikaiseksi opetella tekniikkaa. Halaisin tehdä tällä tekniikalla lapasia ja tossuja, ne kun näyttää jotenkin niin vanhanaikaisilta. Ja minähän pidän kaikesta vanhasta ja kuluneesta :).



Keijukainen tarvitsee akuutisti uusia villapökiä, sillä vanhoissa lahkeet ovat liian lyhyet. Nämä pökät valmistuvat toivottavasti tänään:



Niistä enemmän ehkä seuraavalla kerralla.


maanantai 12. tammikuuta 2009

Uusi blogi

3 vuotta sitten, aika tasan, perustin ihka ensimmäisen blogini vuodatukseen. Ehkä olen jo jotakin oppinut blokkaamisesta tai sitten en ;)... nyt vaan tuli tunne että vaihtelu virkistää ja siksi loin itselleni uuden blogin, samalla nimellä kuin vanhakin oli. Toivottavasti opin pian käyttämään tätä bloggeria :).

Niin että tervetuloa uuteen seittiini, jossa toivon mukaan esittelen paljon valmistuneita käsitöitäni, puutarhan elämää ja kaikkea muuta :)!



Ja heti alkuun täytyy näyttää teille mitä ihanuuksia postilooraan oli tänään eksynyt Titityyltä;



3kk:den ikäiselle Keijukaiselleni tilaamani villapökälangat <3. Luomu merinoa siis :). Nuo ohkaisemmat luomumerinot (sininen ja kirkkaan punainen) ovat 3v. prinsssalle ja 5v. vauhtipäälle, saivat ihan itse valita lankojen värin :)... en vain vielä ole ihan varma mitä niistä teen.


Ehkäpä seuraavalla kerralla on jotain valmistunutta näytettävääkin :).


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...