Sivut

maanantai 10. elokuuta 2009

kot kot

Pari kuvaa puutarhasta jota en tänä kesänä ole ehtinyt hoitamaan kuten olisin halunnut. Onneksi aina tulee uusi kesä ja tänä kesänä olenkin ehtinyt perehtymään enemmän suunnitteluun. Pihasta tulee joskus HIENO <3

Olen aivan addiktoitunut unikonsiemeniin, ja keväällä mulla tipahti pussillinen unikonsiemeniä lattialle... niitä kaatui melkoinen luraus ja harmissani niitä keräilin rikkalapiolla ja kokeeksi heitin pihalle sinne tänne. Yllätykseksi siemenistä kasvoikin yht äkkiä (heinä-elokuun vaihteella) kasveja joihin tuli kaunis violetti kukka (yksi kukka näkyy vielä alemmassa kuvassa) ja nyt kukkien tillla on "siemenkoppa". Harmistuksesta tulikin ihastus, ensi kesänä on pakko kylvää näitä samoja jonnekki. Tuskin maltan odottaa että siemenet kypsyvät että pääsen niitä maistelemaan :P



Nyt jo 5 vuotta vanha viiniköynnöksemme sai uuden kasvupaikan talon vierellä. Vahakin paikka oli olosuhteiltaan hyvä, mutta kun suunnitelmissa olisi ensi kesänä hankkia pari lammasta ja lampaiden talvi aitaus tulisi juuri sille paikalla jossa köynnös kasvoi katsottiin paremmaksi siirtää viini jo tänä kesänä. Hiukan kyllä pelotti että mahtaako köynnös toipua siirrosta kun muutama melko isokin juuri meni poikki, mutta melko hyvin se tuolla uudella paikalla näyttää pärjäävän kun valmistelee enemmä rypäleitä kuin muina kesinä :).


*tomaatti (hundreds & thousands)

Ja tässä vielä kuva tomaattipuskistamme :D. Kumpa kaikki sadat ja tuhannet kukat ja raakileet vain ehtisivät kypsyä. Vielä en ole saanut edes maistiaisia, onneksi kaupan luomu tomaatit on tällä hetkellä siedettävässä hinnassa niin ei tarvitse kitua kun omat tomaatit vasta kasvavat.


**************************************************************************


Meillä on vieläkin vähän hektistä. Minulla on vieläkin autokoulu vaiheessa. Ensi viikolla olisi kyllä inssiajo ja sitä ennen vielä useampi ajokerta, jännittää. Mutta toivottavasti tää kiire sitten hiukan helpottaisi, ei tarvitsisi revetä joka suuntaan yhtä aikaa.



Viime postauksessa jo piti kertoa teille meidän uusista lemmikeistä ;). Ei heitä kyllä silitellä eikä pidellä sylissä mutta muuten saavat niin hyvän ylläpidon kuin vain mahdollista :). Luomukauraakin käytiin tuossa viikko sitten hommaamassa 300kg, että jos ne riittäisi talven yli :).

Niin että kanoja ja kukko meille on muuttanut. Kuva on todella huono ja siitä puuttuu meidän kaksi hiukan vanhempaa kanasta, kun he ovat hautomassa. Saa nähdä tuleeko meille vielä ennen syksyllä tipusiakin x).
En olisi aijemmin uskonut, mutta kanat ovat varsin mielenkiintoisia ja viihdyttäviä, melkoisen fiksujakin ;).


********************************************************


Keijukaisesta kaikista hauskinta on ollut syödä hiekkaa, paaaaljon hiekkaa, ja kontata leikkiteltan tunnelia pitkin :D.





Pikkuiset Keiju ja Prinsessa ovat kasvaneet kovasti. Miksi lapset kasvavat niiiiiiin nopeaan. Toisaalta se on helpotus toisaalta kauhistus.



Meidän pikku poikakin, vasta vauva, aloittaa ensi viikolla esikoulun. Hurjaa!



*****************************************************************************


Meillä on keittiöremontti päällä, ja tuntuu että loppua ei näy... Lattia on auki, ehkä huomenna tulee muurarit tekemään pohjustukset ja reikä lattiasta saadaan piiloon. Sitten odotellaan muutama viikko että saadaan Tiileriltä puuhella matriaalit. Sitä ennen pitää pärjätä sellaisella vanhalla pöytätasohellalla jossa kaksi liettä, sillä tuo kuvassakin näkyvä sähköhella täytyy irroittaa jotta päästään jatkamaan remonttia. Kaikki tulee uusiksi; kamala pvc-matto puulattiaksi, seinät ja katto erin värisiksi, kiinteät kalusteet irtokalusteiksi, sähköhellaa ei enää tuonne tule ja jääkaappikin matkustaa muualle...




Vähän on tullut oikein mitään tehtyä käsillään :/. Jotenkin vain päivät karkaavat käsistä ihan huomaamatta ja sitten onkin jo niin väsynyt että jaksaa töin tuskin kammeta sänkyyn.

Tämä hame valmistui jo jonkin aikaa sitten ja olen siitä tykännyt. Ohje hameeseen on erittäin yksinkertainen ja löytyy kirjasta; Joka tyypin kaavakirja.





Pitäkää mulle peukkuja että saan sen himskatin ajokortin ;)

4 kommenttia:

  1. Vooooooooooooih!! <3 Kaikkea ihanaa, niimpal kauhiasti :> Hiii! Pakko tulla pian ihailemaan sinne päin. ^^ Ja lapsetkin kasvanu niin paljon. <3 Hih, ja söpöt hiukset Antonillakin. ;) Mhii.

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä ajokokeeseen!
    Söpöjä lapsia sinulla :)

    VastaaPoista
  3. Suona; tule vaan :). Ja samaa miltä, olen ihan kade pojan hiuksista.

    Kate; kiitos ja kiitos :D

    VastaaPoista
  4. Juu, ei se mitään :D Ei ollut tällä kertaa kuitenkaan pesussa ollut känä? ;D Rakkautta myös <3

    VastaaPoista

Saa kommentoida :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...