Sivut

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Namia!


Eilen tein tälläista herkkua:

Pohja:

1,5 dl manteleita, hienoksi blendattuna
1dl liotettuja taateleita
ruususuolaa

Täyte:

n. 4dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 sitruunan mehu
1 dl sulaa kaakaovoita (tai kookosöljyä)
1dl taateli nektariinia

Päälle:

1dl raakaa kaakaojauhetta
1,5dl taateli negtariinia
reilu 1rkl oliiviöljyä

Ensin yhdistetään mantelijauhe, suola ja taatelit blenderissä niin että syntyy piparkakkutaikinaa muistuttavaa taikina. Taikina painetaan irtopohjaisen kakkuvuuan pohjalle ja reunoille.

Täytteen aineet sekoitetaan yhteen tehosekoittimessa tasaiseksi mössöksi ja kaadetaan pohjan päälle.

Päällyksen aineet sekoitetaan myös tehosekoittimessa nopeasti tasaiseksi velliksi ja kaadetaan täytteen päälle.

Kakku laitetaan pakkaseen kunne on jähmettynyt. Tarjoillaan kauden marjojen kanssa (tai hedelmien). Kakku säilyy jääkaapissa.



**** Taateli nektariinin tein itse näin****

200g liotettuja ja huuhdeltuja taateleita
2dl vettä

Sekoita tehosekoittimella sileäksi soseeksi. Säilyy jääkaapissa noin pari viikkoa tiiviissä purkissa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...