Sivut

maanantai 8. elokuuta 2011

Tervehdys kaaoksen keskeltä


Remontti on hyvinkin pahasti kesken, mutta toivotaan että ennen talvea olisi asiat paremmin. Yksi huone alkaa vihdoin oikeasti valmistumaankin (lasten makuuhuone), Jee!

Reissaillessa ja iltasella olen sitten väkerrellyt mitä olen jaksanut, tässä hieman valmistuneita;




Eräs pieni serkkutyttö täytti vuosia ja tein hänelle lahjaksi tuollaisen vahakynille omistetun rullan. Idea tähän on otettu ravelrysta, kuvia katselemalla :). 
Mukaan virkkasin vielä kukkasen jonka kiinnitin hiuspinniin.

Lankana kaikissa Katian Pima Cotton.



Sukkia olen väkräillyt automatkoilla, tässä keskimmäiselle nuo monenväriset sukkaset ja vaaleanpunaiset mansikkamaito-sukat. Tumman liilat ovat pienimmälle. Ihan ovat perussukkia kaikki ja lankoina muista projekteista jääneitä lankakeriä.


Keväämmällä jo kerroinkin että olin tekemässä tällaista myssäkkää keskimmäiselle. Noh, se työ jäi pussiin muutossa enkä löytänyt kuin vasta nytten. Onneksi hattuja tarvitaan aina :).

Lanka on Be Sweetin Bambino Taffya, reilunkaupan luomupuuvillaa ja bambua ja ohje hattuun löytyy täältä... itse hieman vain isonsin ohjetta jotta sopisi tuolle kohta jo 6vuotiaalle.



Tämän hatun väkräsin rakkaalle ystäväiselleni, toivottavasti on sellainen kuin pitikin ;). Hattu on hiukan isohko mallille :).

Lankana Dropsin Paris ja Muskat ja ohje löytyy täältä.




Itselleni valmistui tuollainen kauluri.

Lankana Dropsin Lima ja ohje löytyy täältä.




Nuorimmaiselle virkkasin ja ompelin tällaisen mekkosen. Tuohon kankaan ja virkkuuosan väliin oli tarkoitus laittaa kumppari mutta en sitten löytänytkään ompelukoneen poljinta ja päätin ommella kaikki sitten käsin, paitsi vaan en tiedä kuinka kuminauha ommellaan kankaaseen käsin kiinni... niin se kumppari jäi laittamatta, onneksi se ei kauheasti lopulta edes haittaakaan. 

Tähän ei ole mitään valmista ohjetta, tein ihan mututuntumalla yläosan virkaten Katian Pima Cottonilla ja siihen sitten yhdistin ohuen puuvillakankaan. Helman huolittelin yläosan langalla ommellen. Napit ovat kookosta.



Sukuun syntyi pikkuinen tyttö ja siitä intoutuneena virkkasin pikkuisen myssäkän hänelle. Myssäkkä on virkattu ihan vain pylväillä ja reunaan tehty simpukoita. Lankana tässäkin Katian Pima Cotton.

Samalla tuli vielä tehtyä meidän omalle pikkuisimmalle myssäkkä, samasta langasta kuin tuo lahjamyssykin ja muutenkin samalla tekniikalla. Tähän myssyyn tein vain hiukan erinlaisen reunan ja kiinnitin satiininauhan. Pippuriprinsessa itse halusi hattuunsa vielä sydämmen :). Mietin vielä että voisin tuon sydämmen koristella helmillä...



Lopuksi vielä kuvatus meidän melkein turkittomista kaneista. Turkin leikkuu oli erittäin jännittävää, onneksi selvittiin kaikki ilman verenvuodatuksia ja pupulitkin olivat heti paljon aktiivisempia :). Seuraavalla kerralla tulee toivottavasti jo vähän kauniimpaa jälkeä ;).

Ja tällainen määrä tuli heistä ihanaa pehmeää kehrättävää, en millään malttaisi odottaa...


Kaunista Elokuuta!

7 kommenttia:

  1. Olen nähnyt jossain vanhassa Käsityökerholehdessä tuollaisen vastaavanlaisen mekon missä virkattuun yläosaan oli yhdistetty kankainen helma. Siinä se ei näyttänyt kovin ihmeelliselta, mutta tämä sinun toteutus on oikein kaunis ja onnistunut! Hauska nähdä myös nuo kerityt kanit.:)

    VastaaPoista
  2. Voi että mitä angoraa :D Mä oon just tässä pähkäillyt, että josko vihdoin raaskisi alkaa kokeilla sitä alpakan kehrustamista ;)

    VastaaPoista
  3. Pilvi: Kiitos :). Tuollaisia mekkosia taidettiin tehdä ainakin 70-luvulla.

    Susi: Kyl sun ny pitää raaskii käyttää se alpakka ;), voit sitte sitä lankaa paijailla viel :D.

    VastaaPoista
  4. No eilen sitten aloitin ;D Neiti kyllä siinä pörräs ahnas kiilto silmissään, meinaa vissiin yrittää viedä mamin hienon alpakan!!! Aika jännä kokemus kyllä, välillä on hirmu helppoa ja välillä sit jysähtää takkuun. Sormet oli ihan mustana, ei oo tuota villaa vissiin pesty ;) Mistä se muuten on kotoisin? Väri on kyllä tosi kiva :)

    VastaaPoista
  5. Susi: Nauravasta Lampaasta alpakan hommasin :). En muista että olisi ollut mitään mainintaa että onko pestyä vai ei, mutta jos kädet mustaksi muuttuu niin varmastikkin sitten on pesemätöntä... jos olisin sen tiennyt olisin mukaan laittanut vielä saippuan ;). Odotan innolla että saat langan valmiiksi, itse en ole vielä niin lyhkäistä kuitua uskaltanut kehräillä, mutta pakko pian aloittaa vain harjoittelemaan noilla angoroilla :).

    VastaaPoista
  6. Ahaa sieltä :) Luulisi että olisi pestyä kuitenkin, mutta ei tainnut tosiaan olla. Nyt menee ensi viikkoon kunnes ennätän sitä taas kehrätä, mutta eihän se rukilta karkaa. Lähdetään äidin kanssa viikonlopuksi vähän reissuun, niin en viitsi rukkia raahata mukaan ;) Laitahan mulle tulemaan se uusi osoitteesi, aiemmin jo sitä huhuilin, mutta et oo vissiin huomannut sellasta pyyntöä...

    VastaaPoista
  7. Susi: Juuh, ei se mihkään enää karkaa :). Mukavaa reissua :D.
    Anteeksi, en ole pyyntöäsi huomannut :/, laitan tulemaan ;).

    VastaaPoista

Saa kommentoida :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...