Sivut

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Lisää


 Edellisen postauksen vihreäksi ja sinisiksi muuntautuneet villatopsit muokkautuivat tällaiseksi langaksi. Koska sinistä oli enemmän tein langasta 3säikeisen.


Löysin yhdestä muuttolaatikosta tummanruskeaa huovutusvillaa ja pakkohan sitäkin oli kokeilla kehrätä ;). Kokeilin vielä vähän värjäillä valmistunutta lankaa ja tuollainen tummanpuhuva punainen siitä sitten tuli. Vieressä oleva oranssi kerä on ensimmäisiä kehräilyjäni (kainuunharmaan villaa). Sen värjäsin tuon toisen vyyhdin jälkivärillä johon sitten kyllä vielä lisäsin keltaista happoväriä joukkoon. Itse pidän tällä hetkellä valtaisasti tuollaisesta syksyisen oranssista sävystä :).Eräänä mystisenä päivänä oli postilooraamme tipahtanut paketillinen lampaanvillaa...

... Se oli niin pehmeää ja kaunista ja houkuttelevaa että ahmisin villapilven kerrasta. Siitä syntyi iso kelallinen lankaa...

...Kehräillessäni heräsi ajatus mitä tästä ihanuudesta voisi syntyä, siksipä vähän mittailin ja jaoin...

Isoimman osan jätin ihan omaksi itsekseen, keskimmäisen upotin sipulinkuoriliemeen ja pienimmän kylvin happovärissä. Yhteensä lankaa tuli 214,4m.

Seuraavalla kerralla seurannee jatkoa ;).

*******************************


Keskimmäinen aloitti tuossa hetki sitten eskarin. Eskarissa käytetään sisätossuja joten koska meillä ei sellaisia ollut ennestään kolusin Ravelryn läpi ja ihastuin tähän ohjeeseen.
Lankana Novitan Tennesee kolminkertaisena ja pohjissa nahkapalat liukuesteenä.

**************************************************Tässä jälleen papuja ;). Ehdoton suosikkini on tänäkin vuonna tuo kaunis violetti "purple teepee". Kukat ovat kauniin violetit, samoin pavut. Keittäessä pavut tulevat tummanvihreiksi ja niin maukkaiksi ;). 
Kuvasta löytyy myös todella surkea härkäpapusatomme sekä "Maxi" vahapapuja joita on tullut kesän aikana ihan kivasti.


Kasvatan joka kevät kesäkurpitsoja, joka kevät olen myös laittanut "Patisson" nimistä kesäkurpitsaa kasvamaan. Joka vuosi olen saanut poimia useita kesäkurpitsoja, vaan nuo Patissonit eivät ole suostuneet tekämään satoa. Kuulostaa ehkä hölmön hommalta kasvattaa joka vuosi aina sitä mikä ei ole muinakaan vuosina onnistunut, mutta kun halusin nähdä millaisia ne ufonmalliset kesäkurpitsat ovat ja olisihan ne paljon hauskempia lastenkin silmissä ;).
Ilokseni huomasin että nyt niitä olisi tulossa, ainakin neljä kappaletta :D. Jee!

Muistatteko viime vuoden? Kun kerroin uudesta chilituttavuudesta Bolivian rainbowsta, jonka chilit ovat veikeitä, ensin violetteja ja siitä sitten muuttuvat vaiheittain punaisiksi palluroiksi. Otin tästä chilistä talteen siemenet ja ne sitten iskin multaan viime tammikuussa. Ei vain tullut vuosi sitten mieleen kun pölyttelin chilien kukkasia että ehkäpä olen näitä siemeniä tallettamassakin... Kun kävin huiskan kanssa kirjaimellisesti kukkasesta kukkaan, ja taisin siinä samassa sekoittaa Bolivian Rainbown ja Cayannen ja Hebaneron ja ehäpä vielä paprikaanki. Niin että kun tänä kesänä ihemettelin Chilini uutta kukkaväritystä, valkoinen keskeltä violetti reunoilta oli ihmetys vielä suurempi kun seurasin chilien kasvua. Ne olivat alussa oikean näköisiä, violetteja palloja mutta aika pian venähtivät pidemmiksi ja muuttuuivat violetista suoraan vihreiksi ja sitten punaisiksi. Ei se mitään kuiteskaan kun maku on hyvä ja melkoisen tulinenkin ;). Kehitin siis ajattelematta Hopeaseitti Rainbown ;).


Hirvikäspäsettömiä metsäretkiä!


7 kommenttia:

 1. Ole hyvä vaan, kiva kun tykkäsit villasta :) Tää oli se taja-ajatus kun sun uutta osoitetta kaipailin ;) Ihanat nuo punaiset tossut, tosi suloiset :D Pst...mun lempinimi taipuu "Susille", ei "sudelle" ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Enhän mä oo yhtään pilkunviilaaja ;)

  VastaaPoista
 3. Susi: Mä miettisin tota kun kirjotin tekstiä, mut päätysin sitten siihen ekaan muotoon. Ei se mittää vaik oisitki pilkunviilaaja ;), kyl ain sanoo saa jos vääri on kirjotettu :).

  VastaaPoista
 4. Villaa ja satoa, niin ihanan syksyistä <3 ! Kiitos vaan villakuumeen tartuttamisesta ;) . Pakko kaivaa tänään puikot esille ja alkaa väkästä sukkia, kun aamutkin niin kylmentyneet.

  VastaaPoista
 5. Vauhtimamma: Ole hyvä vaan :D. Kyllä villasukille jo onkin käyttöä :)

  VastaaPoista
 6. No hyvä ettet tykännyt huonoa mun viilaamisesta ;) Kyllä tää syksy on tosiaan sellasta aikaa että puikot suihkii ja rukki hyrrää :) Kohta alkaakin jo taas lampaiden kerinnät, että ei ole vapaa-ajan ongelmia ei ;) Mulla on nyt ollut niin monta tilaustyötä ja on edelleen, etten tiedä koska ehdin jatkaa alpakan kehrustamista...huoh.

  VastaaPoista

Saa kommentoida :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...