Sivut

lauantai 12. marraskuuta 2011

Lanttu

Kaisun innoittaman päätin osallistua Uuden Mustan lanttu-haasteeseen.

Aluksi ajattelin tehdä jonkin raakaisen jutun lantuista mutta kypsennettyjä juttujahan sitä nyt kuitenkin syntyikin. Yritin saada ruokiin hiukan eksotiikkaa käyttämällä hieman vieraampia aineosia lantun kanssa :).


Trooppinen Lanttukeitto

Pimeällä on vaikeaa saada kunnon kuvaa :/

1 lanttu, kuorittu ja kuutioitu
1 pieni palsternakka, kuorittu ja kuutioitu
pieni pala juuriselleriä, kuorittu ja kuutioitu
2 sipulia, silputtu
valkosipulia, raastettuna
inkivääriä, raastettuna
3rkl paprikajauhetta
0,5tl jauhettua neilikkaa
1tl cayannea
suolaa
kookosöljyä

Paista vihanneksia kattilassa niin kauan että ne ovat hieman pehmenneet. Lisää seuraavat ainekset:

1prk tomaattimurskaa
1prk kookosmaitoa
maustepippuria
chiliä
(kanelia)
2rkl kuivattua rakuunaa

Anna hautua kypsäksi.
Lisää lopuksi kevätsipulinrenkaita joukkoon. Ota kattila pois liedeltä. Lisää vielä 1 banaani pieneksi kuutioituna ja noin 3rkl vasta puristettua appelsiinin mehua. Valmista nautittavaksi.


Lanttu-avocadosoppa


n.500g lanttua kuutioituna
1 porkkana kuutioituna
1 sipuli suikaloituna
1rkl oliiviöljyä
vettä
1tl yrttisuolaa
3 laakerinlehteä
n.2dl keitettyjä kikherneitä
n.2dl arame merilevää liotettuna (noin 5minuuttia)
1 avocado kuutioituna
 pippuria ja suolaa maun mukaan

Lorauta kattilaan oliiviöljy. Lisää kuutioudut lantut, porkkanat ja suikaloidut sipulit. Paista kunnes alkavat tuoksumaan. Lisää vettä niin että seos on selkeästi keittomaista sekä yrttisuola ja laakerinlehdet. Anna kiehua noin 5minuuttia ja lisää keitetyt kikherneet. Kun lantut ovat lähes kypsiä lisää arame ja keitä kypsäksi. Siirrä kattila pois tulelta ja lisää avocado kuutiot ja loput mausteet. Tarjoile heti.

Arame merilevä näyttää liotettuna tältä ;)


Lanttumöykyt puolukkakastikkeella


Lanttumöykyt
1 lanttu
pienen pieni pala piparjuurta
pieni pala inkivääriä
sipuli
valkosipulia
1tl cayannea
1tl yrttisuolaa
1tl rakuunaa
0,5tl juustokuminaa
1pss pakasteherneitä
n.2rkl kiehuvaa vettä
jauhoja (kikhernejauhoja, speltjauhoja tmv.)

Laita kaikki vihannekset ja mausteet tehosekoittimeen, lisää kuuma vesi. Sekoita sileäksi tahnaksi. Kaada seos taikinakulhoon ja lisää jauhoja niin että mössö on hieman kuivempaa.

Uppopaista oliiviäljyssä molemmilta puolilta ja tarjoile puolukkakastikkeen kera.


Puolukkakastike

2dl puolukoita
puolikas banaania tai puolikas mango
1rkl hunajaa
Sekoita tehosekoittimella sileäksi.
 


Kaikki valmistuivat puuhellan kuumuudessa :)


5 kommenttia:

  1. Lanttu jyrää:) Harvemmin tulee ostettua lanttua, kun ei luomuna saa, mutta tykkään kyllä raakana sitä syödä. Trooppinen lanttukeitto kuulostaa ja näyttää hyvälle. Lanttumöykyt ovat myös ihania:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin mielummin aina hankin naurista, mutta aika kivoja juttuja kaikki oli kyllä kehitelleet lantuista :). Trooppinen lanttukeitto jää ainakin meidän ruokalistalle jatkossakin ;)

      Poista
  2. Heippahei, mitä kuuluu?? Mä käyn kurkkimassa vähän väliä jos vaikka päivittänyt oisit, ja sit nuo lanttumöykyt alkaa kyl kuulostaa siltä, että pakko varmaan kokeilla. :)

    VastaaPoista
  3. Kate ja Saiu: Kiitos kysymästä :). Oikein hyvää kuuluu, hieman vaan ollut tekniikan kanssa ongelmia. Lanttumöykyt olivat kyllä aikast namuja :P

    VastaaPoista

Saa kommentoida :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...