Sivut

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

puolisen tusinaa pehmoista vaippaa ja tuoksuvaa saippuaa

Osallistun eräällä foorumilla saippuavaihtoon ja mm. siksi olen nyt aloittanut saippuakaapin täyttämisen ;), juu juu, seli seli, on niiden valmistus muutenkin hauskaa ;).

Viime viikon puolella valmistui kaksi saippua satsia:

Vaaleat ovat piparminttusaippuaa ja tummat suklaasaippuaa. Piparminttusaippua sai vaaleanruskehtavan värin piparminttuteestä ja suklaasaippuahan tuli luonnollisesti ruskeaksi kun aineksina oli mm. nämä;


Ja kun suklaata jäi vielä jäljelle oli ihan pakko valmistaa suklaahuulirasvaa:


Ja sitten kun ihan innostuin tein vielä piparminttuhuulirasvaakinJa sitten vielä YlangYlang kasvorasvaaReseptit näihin kaikkiin ^

* Suklaasaippuan ohje - Käsin tehtyä saippuaa/Saara Kuha (ainut ero reseptiin on se että saippuassa on reilunkaupan TUMMAA luomusuklaata, luomu kaakaovoita, maidon tilalla kookosmaitoa ja tuoksuna Gracefruitin Chokolate Truffle :P)

* Piparminttusaippuan ohje - Käsin tehtyä saippuaa/Saara Kuha

* Suklaahuulirasva

* Piparminttuhuulirasva ja ylangylang kasvorasva - Hoitavat tuoksut aromaterapiaopas/Ulla Kivimäki - Maarit Hirvonen


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3>
Tämän viikon loppuna olisi tiedossa yhdet kastejuhlat joihin tarvitaan jotain kivaa päälle pantavaa. Tähän mennessä on valmistunut vasta yksi pikku mekkonen, enkä siitäkään ole varma kelpuutako sen juhliin... katsotaan saanko lopulta mitään valmiiksi viikonloppuun mennessä...

Tällainen n.68cm puuvillamekko valmistui viime sunnuntaina. En ole aplikointiin ihan täysin tyytyväinen, mutta muuten ihan menettelee. Tuo aplikoitu kuvio on muuten otettu uusimmasta ottobresta. Täytyisi varmaan hankkia kunnon matskut tuollaisiin aplikaatio juttuihin kun oli aikast vaikiaa saada osaset pysymän paikoillaan.
Mekon olen muuten tehnyt ihan vapaalla kädellä ilman mitään tiettyä kaavaa. Reunoilla on satiininiset kanttinauhat kun ne olivat -50% Eurokankaassa (Turussa) ja muuten mekko on puuvillaa.


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3>
Ja otsikkoon palatakseni, olen erittäin ylpeä itsestäni. Nimittäin tänään kun pikkuinen keijukaisemme nukkui päikkäreitä (nukkuu vieläkin hyvin katkonaisia unia, niin että saa käydä 10-20 minuutin välein hyssyttämässä) tein yhteensä kuusi vaipatusta :).Ylpeä olen siksi että olen näiden vaippojen tekoa jahkaillut tässä tovin, ja nyt sitten sain kuin sainkin ne tehtyä. Lisääkin vielä teen, mutta luulen että kankaita pitää tilata lisää :/Malli näihin vaippoihin löytyi meijän suosikki vaippuleista (Pikku Pirpanoiden PikkuMussu). Kaikki vaipat ovat kooltaan S. Kankaina on punainen, vaaleanpunainen ja raidallinen joustofrotee, bambufleece ja oranssi microfleece. Pariin vaippaan laitoin sisäpinnaksi microfleecen, yhteen tuli bambu joustofroteinen sisus, kahteen joustofroteeta ja yhteen bambufleeceä. Imuosassa on kolme kerrosta bambufleeceä, ja yhdessä lisäksi vielä kerros luomujoustofroteeta :).

Tuli näiden ompelusta niin hyvä mieli että voisin taputtaa itseäni selkään :).


P.S. arvontaan saa vieläkin osallistua ;)


3 kommenttia:

 1. ah, ihanan syötäviä nuo saippuat ja rasvat! :DD

  VastaaPoista
 2. Voi apua,suklaasaippuaa :-p Saiskohan sellasta jostain ihan valmiina,vai pitääkö mun joutua koukkuun saippuanvalmistukseen(kin)? :)

  VastaaPoista
 3. Sari; suklaasaippua taitaa löytyä valmiina ainakin netissä, mutta on noiden valmistus niiiin hauskaa ;).

  Suona; ainakin suklahuulirasva on osoittautunut syötävän hyväksi x)

  VastaaPoista

Saa kommentoida :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...