Sivut

tiistai 3. helmikuuta 2009

Lisää saippuaa ja muutakin :)

Viime viikolla syntyi jälleen uusi saippua satsi. Tällä kertaa kokeilin omaa saippua sötkötystä, ja tällaista siitä sitten tuli:


Piparminttuista merisuolasaippuaa :P


**************************************

Ja viikonloppuna oli nuo sukulais pojan kastajaiset. Meiltä lähti tällainen paketti lahjaksi:

Sinisestä Merinojerseystä syntyi villapökät (koko n. M), näpsykiinnitteinen sisävaippa (koko S); ulkopuoli ja sisäpuoli joustofroteeta, sisällä 2 kerrosta luomucollegea ja 2 kerrosta bambufleeceä. Mun kangasvarasto on tällä hetkellä aika tyhjä ja värit ovat kovasti tyttövoittoisia, siksipä tämäkin vaippuli on noin punainen... mutta eiköhän se toimi vaikka onkin punainen ;).
Lisäksi paketista löytyi vielä pojalle sopiva lisäimu, eli etuosassa on 4kerrosta imua ja takana 2kerrosta, ihoa vasten mikrofleeceä ja vaippaa vasten joustofroteeta. Herra karhu ei tarvinnekkaan enää esittelyjä ;). Pukluharso lähti mukaan ruohonjuuresta (oli poistossa) ja näpsy löytyi omasta kaapista, ei jostain syystä ollut tulut käyttöön tuo sininen näpsytin :).


Harsosta sai hyvän paketointi kääreen ja naruksi laitoin hamppunyöriä.




Viimeksi jo kerroinkin että tahdoin saada muksuille jotakin kivaa päälle pantavaa juhliin. Noh, ainkin yksi muksuista sai uuden juhlakoltun, meijän pikku prinsessa nimittäin.



Mekkoon saatiin kangas mummin kangaskaapista (tai pitäisikö sanoa kangashuoneesta), on tuollaista lirularu satiinia joka on todella inhoittava ommeltavaa, mutta kovin prinsessamaista ;). Vuorikangas käytiin ostamassa eurokankaasta, mutta tuli sitten ostettua versacen sähköistä vuorta :/. Piti sitten suihkuttaa alushameelle aimo annos hiuslakkaa jottei mekko olisi ollut tytön jaloissa kiinni. Taidan tehdä tytölle tuohon pukuun vielä irrallisen alushameen tmv.
Tuo bolero onkin jo vanha. Tein sen tytölle hänen 2vuotis synttäreille. Tosi hyvä teos kyllä kun on ollut jo reilun vuoden käytössä ja on vieläkin sopiva ja hyvässä kunossa :).

Juhlahameen kaava ja ohje; Ottobre desing 5/2006 - Hollantilaisliivihame koko 104cm

*************************************************

Viimeisen viikon aikana olen innostunut hiukan virkkaamaankin. Olen jo kauan haaveillut tekeväni amigurumin ja nyt sellaisen tein x).



Ei se ole mikään ihmeellinen tai kummallinen, mutta alku sekin. Tämä nallukka on juuri oikean kokoinen pikkuiselle melkein 4kk:den ikäiselle keijukaisellemme, pituutta nallukalla on n. 8cm.


Ohje: Kyuuto! Japanese crafts amigurumi - Little Teddy Bear

Lanka: Novita Cotton luxus eco & organic

Koukku: ebenpuinen 4mm

Sisällä: suomalaista lampaanvillaa ja silmät/suu/nenä kirjottu jollakin villaisella langanpätkällä



Nallukan jälkeen oli vielä kova into virkata jotakin:



Teinpä siis vielä elämäni ensimmäisen virkatus pitsipöytäliinan. (jota en ole kyllä vielä höyryttänyt tai tehnyt mitään muutakaan).


Ohje: Kyuuto! Japanese crafts Lacy Crochet - Round doily

Lanka: Novita Cotton luxus eco & organic

Koukku: ebenpuinen 4mm


***********************************************

Ja niin kuin joku jo varmasti huomasikin lisää on vaippoja syntynyt.



Kirkkaanpunainen vaipatus menee yllärinä eräälle sukulaisvaaville, reilun puolen vuoden ikäiselle tytölle. Vaipan koko n. L ja sisällä on irtonainen lisäimu. Päällinen ja sisäpuoli justofroteeta, sisällä 2kerrosta kierätettyä luomucollegea ja 1 kerros kierrätettyä froteeta. Lisäimussa ulkopuoli joustofroteeta, ihoa vasten mikcrofleeceä ja sisällä 2 kerrosta bambufleeceä ja kerros kierrätettyä luomucollegea.

Vaaleanpunainen vaipatin on meijän ikiomalle keijulle ja tehty kuten edellisenkin postauksen vaippulit; sisällä vaan kierrätys luomucollegea ja kierrätettyä froteeta, samoin lisäimussa.

Ja tuo raidallinen vaippuli tulikin jo tuolla aijemmin esiteltyä, se siis oli osa ristiäislahjaa.

Tuo yksinäinen lisäimu on vielä omaan käyttöön. Siinä on 2 kerrosta turvefroteeta ja kerros mikcrofleeceä.




Villapökät vielä omalle keijulle. Kangas on ostettu joskus Myllymuksuilta. Mallinsa pöksyt löysivät kestovaippainfon tietokannasta, mutta vaikka kaavat sanovatkin että koko olisi nb/S niin nämä pökät kyllä ovat enemänkin kokoa M ja en ole edes lisännyt saumavaroja. Parempi näin päin että tulee hiukan isoa kuin pientä.
Ja koska villakangas oli valkoista ja ainoat saumurinlankani punaiset niin päätin värjätä lopuksi vielä koko komeuden punaiseksi. Onneksi vielä oli jäljellä muinoin ostamaani kangasväriä; Tomaatin punaista Textil Coloria - Maaemolta.

***************************************



5 kommenttia:

  1. Ihanainen nalle! On jo pitkän aikaa ittelläkin ollut mielessä tehdä joku tuollainen pieni nalle joko neulomalla tai virkkaamalla.

    VastaaPoista
  2. Oih, kun sä ootki ollu ahkera taas. :P Mua vaivaa erittäin nihkeä neuleplääääh! :´/ Ei yhtään kivaa *parkuu* Ideoita ois kyl päässä ja pitäis muutamal täs ny tehä synttärilahjatki mutta ku ei vaan saa aikaseks. Pää sanoo toista ja kroppa toista. :( Yrph.

    VastaaPoista
  3. Todella hyvä idea tuo kuvioharso vauvalahjan kääreenä! Tämä pannaan korvan taakse vastaisen varalle... :)

    VastaaPoista
  4. Nätti mekko neidillä :)

    VastaaPoista
  5. Hei,
    AIVAN IHANA kastelahja ja ihanasti kääritty kuvioharsoon! <3
    Tuollaisen lahjan ottaisi mielellään vastaan.
    Ja voih, miten ihania saippuoita, ja suklaahuulirasvaakin, njams, olet tehnyt!
    Iloista kevättä!
    T. Terhi

    VastaaPoista

Saa kommentoida :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...