Sivut

keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Ihan hirmuinen into ommella...

ja tietenkin kone on RIKKI! Siispä olen aikaani kuluttanut ompelemalla käsin. Huomaa kyllä että käsinompelua ei ole tullut harrastettua pahemmin muutamiin vuosiin, sellaisia harakanvarpaita syntyy... ainakin vielä ;). Innostus on kuitenkin niiiiin hirmuinen että eiköhän tuo käsinkin ompelu ala jossain vaiheessa näyttämään ihan siistiltäkin. Kirjontaakin aijon vihdoin opetella.
Muutenkin päällä on sellainen käsityö innostus että huh huh :).


Jahas ja sitten esittely kierros valmistuneisiin harakan varpaisiin ;).Siskoni pikkaisin kohta 1 vuotias saa meiltä lahjaksi tällaisen lorupussin.
Pussi on huoliteltu saumurilla mutta muuten kaikki saumat yms. on ommeltu käsin. Kankaina puuvillakangas tilkut ja nyöreinä luistimennarut (käyttämättömät).Pussin sisältä löytyy 20 lorukorttia joista osan tein jo yli vuosi sitten kun osallistuin eräällä foorumilla lorukorttivaihtoon, tein silloin itsellenikin varastoon muutamia ylimääräisiä.

Lämpimät pipo ja hanskat valmistuivat Sublimen merinolangasta.
Puikkoina 4mm ja 4,5mm bambuiset sukkapuikot ja pitkät puikot
Ohjetta ei ole kun tein nuo ulkomuistista.
Meillä on lapset sairastelleet nyt oikeen olan takaata :(. Ensin esikoinen toi eskarituliaisina vesirokon. Ja tietenkin tuohon sairastuivat lopulta tytötkin. Ensin keskimmäinen ja lopulta nuorimmainen. Seuraavaksi esikoinen toikin jo rs-viruksen ja tottahan tokin sekin levisi lopulta koko perheelle. Onneksi nyt alkaa kaikki olemaan jälleen terveinä.

Lämpimiä sukkia ei siis voi olla liikaa. Lähi siwasta löytyi Novitan uusimpia Nalle lankoja kielon sävyssä ja syreenin värissä. Ja niistä sitten oli "pakko" tehdä lapsille sukat. Ja niistä tulikin sitten oikein pitkät sukat :).

Ylä kuvassa komeilevat esikoisen kielo sukat ja ala kuvassa keskimmäisen syreen sukat.
Ohje sukkiin löytyy täältä.
Myös nenäliinatasku tuli kovaan tarpeeseen esikoiselle:Idea tähän käsin ommeltuun nenäliinataskuun löytyi kirjasta Aranzi Aronzo SÖPÖÄ.
Tasku on ommeltu ohuesta puuvillakankaasta ja auto on tehty huovasta.Ja esittelykierroksen päättää kuopuksen villapökät jotka nekin tulivat suureen tarpeeseen, nimittäin yö käyttöön. Kuten kuvasta näkyy tässä eletään vielä vesirokon valtakautta. Nyt näpyt ovat jo arpeentuneet :).Tehty suomenlampaan hahtuvasta (niistä pienistä nyssyköistä mitä kaapeista sattui löytymään)
5mm bambu puikoilla ja rv:n 2 ohjeen mukaan, johon tosin olen jälleen lisännyt lahjeresorit ja vyötäröllä on kuminauha.


Pitihän mun ottaa kuvia taimistakin, niitä nimittäin on jo nyt melkoinen määrä ja lisää pitäisi pian kylvää, hmmm... pitää aloittaa etsimään sopivia kasvupaikkoja kämpästä (siis sellaisia jonne ei ylety 1,5vuotias joka paikan toohottaja ja jonne ei pääse 2 sekopää kissaa myöskään). Mutta ehkäpä kuvautan ne ensi kerraksi :).
Jospas tänään uskaltaisin aloittaa kinnasneulan käytön opettelun kun mieskin vuoli minulle puusta kinnasneulan. Se tuntuu kädessä paaaljon miellyttävämmältä kuin se metallinen jonka ostin aikaisemmin :).

Aurinkoista viikonloppua!


2 kommenttia:

  1. Iiih, niimpal kauhiasti kaikkea kivaa :P Miun pitäisi viedä tuo vanha ompelukone pois viemästä tilaa, kun ei sitä kuitekaan saa korjatuksi ja kun on jo tuo uusikin kone.. Pitäisi myös päivittää blogia tässä jokin päivä. :P

    Ihania kevätpäiviä! <3

    VastaaPoista
  2. Mulla olis vanha, siis VANHA husqvarnan ompelukone. Sellanen mikä on kiinni pöydässä. Mies on sitä nyt ruksaillut vähän että saatais se kuntoon ja ebaysta olis tulossa ompelukoneneulojakin. Vielä täytyy harjotella tuota polkimen käyttöä x)

    VastaaPoista

Saa kommentoida :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...