Sivut

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Olisipa jo kesä...

...sitä kovasti toivon.
Tänään sentään aurinko paistaa, on helpompi unelmoida kesäisestä lämmöstä ja kaikesta :). Neuloin hetken ikkunalaudalla pojalle sukkaa, sukkaa josta tulee mieleen kesä;



Tänään syötiin tyttöjen kanssa lounaaksi kesän makuista salaattia (tomaatteja ja paprikoita meillä syödään nykyisin todella harvoin näin talvella, maistui siis taivaalliselta). Illemmalla syödään papupataa kun koko perhe on koossa :)



Eilen illalla kyllästyneenä jämälangoista kyhätty patalappu (takana koristelua odotteleva jo reilu kuukausi sitten kyhäilemäni pannumyssy) :


Ehkäpä tuollaista vihreää voisi lisätä hiukan enemmänkin keittiön sisustukseen. Tulisi keväisempi fiilis :).




Tyttösille neuloin casaden 220 -langalla liivit. Sininen liivi kaipaa vielä vähän koristelua. Inspiraation näihin sain ravelrystä :).


Prinsessa haluaisi oppia balettia. Ihan lähellä ei kuitenkaan ole opetusta siihen, mutta ehkäpä jotain vielä keksitään. Jokatapauksessa jokainen prinsessahan tarvitsee itselleen kietaisuneuleen ja siihen sopivat säärystimet. Ja kohtahan tuo lumiin tuosta sulaa ja lapsetkin voi kirmailla ulkona hieman vähemmissä tamineissa (eikö juu? ), niin silloinhan nuo ovat oikein näppärät olla olemassa ;).


Malli: Girl's Ballet Kimono (ravelry linkki)
Lanka ja puikot: Cascade 220, 4,5mm ja 5mm puikot


Sama lanka kuin kimonossa ja 4,5mm sukkapuikot. 
Neuloin 4o,2n joustinta ja lopuksi virkkasin reunaan pitsin.



Tämän hilkan ohjeen tilasin Utunalta. Hieman sovelsin ohjetta jotta siitä tuli sopiva tuolle 5vuotiaalle. Ohje oli muutenkin melko vaikeaselkoinen ja muutamia virheitäkin siellä oli, mutta valmista tuli kuitenkin. Ja on ihastuttava.
Lankana Cascade 220.


Meidän piha on aivan täynnä lunta. Kaivokin on ihan hautautunut sen alle. 
Siskon tyttö täyttää tuossa lähempänä pääsiäistä 2vuotta ja halusin tehä lahjan itse. 

Lanka: Drops Lima (villa/alpakka)
Napit kookosta



Pojalle kevät myssy Schoppel Wollen Zauberballista ja miehelle salimyssy jämäkerä puuvillalangasta.




Hiukan olen korjaillutkin, sillä lasten nukenrattaat alkoivat olemaan kangasosiltaan melkoisen rikkinäiset (moneen kertaan jo korjatut). Niinpä päätin tehdä kokonaan uuden kangasosion. Kangas noihin löytyi tilkkupussista ja "turvavyön" otin vanhasta rataskankaasta talteen.


Ja tässä vielä yksi pikkutyö joka syntyi jämälangoista, siis nukeille peitto.


Olen tuskaillut kaupoissa kun ei mistään löydy pienille tytöille hyvänmallisia pikkupökiä. Mutta nyt löytyi onneksi Ottobreesta hyvät alkkari kaavat:


Alimmat pienemmän ja ylemmät isomman. Näitä pitää vielä tehdä hieman lisää, onneksi valmistuvat supernopeasti ja eipä noihin kangastakaan juurikaan mene joten tilkkut pääsevät käyttöön :).

Ohje näihin Ottobre desingn 6/2010


Huh, olipas noita taas paljon :O. Pitäisi varmaan useammin päivitellä tätä blogia ettei yhdestä postauksesta tulisi tällainen mammutti ;).

Kaikille aurinkoisempia päiviä!!!


8 kommenttia:

  1. Kesää täälläkin odotellaan, vaikka talvestakin nautin täysin siemauksin. Ainut miinus, että jos ennustukset pitää paikkansa, niin tulee pahempi ukkoskesä ens kesästä kuin viime kesästä ja trombit vissiin lisääntymään päin.

    Mutta aivan ihania aikaansaannoksia <3 !

    VastaaPoista
  2. Hauskoja pikkupöksyjä - itsellekin tuli ihan inspiraatio noista! Ja kauniita neulomuksia myös.

    VastaaPoista
  3. Vauhtimamma: Tuokin on totta, mutta siltikin tämä piiitkä, kyyyyylmä ja synkkä sää saisi jo loppua ;).
    Ja kiitos :).

    Pilvi: Kiva että voisin inspiroia :D ja kiitos :)

    VastaaPoista
  4. Voi hyvä jysäys mikä jättipostaus ;D Ihania töitä oot taas tehnyt! Tuo hilkka on kyllä ihan huippuihana! Sopii hyvin nätille tytölle :)

    Mä en oo vieläkään ehtinyt tehdä niitä kirjoneulesukkia valmiiksi joita aloitin...se ihana vaaleanpunainen ja ruskea lanka jotka sulta sain :) Koko ajan satelee tilauksia ym. pientä hommaa, mutta kaipa ne vielä valmistuu...ja pääsisinpä jo kehräämään sitä alpakkaakin!

    VastaaPoista
  5. Susi: Kiitos :).
    Kyllä sä vielä ehdit :). Hyvähän se on jos töitä satelee, ei pääse ainakaan hetkeksikään sellaista tunnetta että mitäs sitä tekis seuraavaksi ;).
    Mullakin on snyyltä saatu huivilanka vieläkin vyyhteellä, kun en ole saanut päätettyä minkä siitä teen, se on niin pehmeää <3.
    Ooh, odotan innolla jos viitsit laittaa blogiisi kuvan siitä alpakkalangasta :D

    VastaaPoista
  6. Laitoin mun omaan blogiin sulle vähän kehrustusvinkkejä. Siis mä sanoin, että pääsisinpä jo kerhäämään sitä alpakkaa...en oo vielä päässyt, tai siis ehtinyt. Joo siis ei ehdi tosiaan miettiä, et mitä tekis seuraavaks ;)

    VastaaPoista
  7. Susi: ohops... niinhän kirjoititkin. Luin vähäsen väärin ;).
    Kiitos neuvosta :)

    VastaaPoista

Saa kommentoida :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...