Sivut

torstai 1. tammikuuta 2015

Näpertelyjä


Näin se uusi vuosikin on alkanut. Itse olen lupautunut mukaan tammikuun vegaanihaasteeseen. Kasvissyöjä olen ollut nyt jo reilut kymmen vuotta, vegaaniuttakin siinä välissä on tultu kokeiltua joten sinällään tässä haasteessa ei ole mitään "uutta", mutta antaa mukavaa vaihtelua vuoden alkuun :).

 En aijo tammikuussa vältellä kaikkea eläinkunnasta tulevaa. Aijon käyttää käsitöissä villaa (suosin suomalaista ja ekologista ulkomaalaista... tarkoitus muutenkin käyttää eniten niitä materiaaleja joita kaappiin on kerääntynyt, eli ostamista välttelen). Omien eläinten villoja aijon myös käyttää ja niistä tiedän 100% varmuudella että eläimet ovat saaneet hyvää kohtelua ja villat on kerätty hyvässä yhteistyössä eläimen kanssa ;). Samoin yleisesti ottaen suomessa kasvatetaan lampaita rakkaudella, ei niitä kiduteta tai anneta maata omissa p*skoissaan. Eikä sellainen käytäntö olisi villantuotanto lampurillekkaan kovinkaan kannattavaa.

Lisäksi omien mehiläisten hunajaa tulen käyttämään jatkossakin. Meillä mehiläisiä kunnioitetaan ja niitä hoidetaan rakkaudella. Mehiläisemme saavat talviruokinnan yhteydessä pitää osan omasta hunajastaan, emme ikinä ryöstä pesää täysin tyhjäksi. Itse olen erittäin kiinnostunut mehiläisistä ja pyrin hoitamaan niitä biodynaamisia oppeja noudattaen!

Millaisissa aatoksissa ja haasteissa teidän vuotenne alkoi?


 **********************************************

Ja tässä JyJu -15 töitä jälleen :).

#2 Pojan kaulahuivi valmistui juuri sopivasti pakkasten lauhduttua, eiköhän sille tarvetta ole joka tapauksessa ;).Pojan perushuivi kutoutui Novitan Noki-langasta ja painoa sillä on 120g.


Myös itselleni valmistui #3 kaulanlämmitin paksusta villalangasta. Napit ovat vihreäksi maalatut bambunapit. Ja on ihan tuollainen suorakaiteen muotoinen helmineule liina, toisessa päädyssä kolme napinreikää ja napit sitten soviteltu sopiviin kohtiin jotta pysyy kaulalla :). Helpompaa eipä melkein voi ollakkaan ;).

Kaulakääryleen painoksi tuli 190g


Vuoden 2014 viimeisinä minuutteina tekaisin vielä pojalle huiviin sointuvan 4# pipotuksen. Tämäkin super helppo, joustinneuleinen, tasona neulottu ja ompelemalla myssyn muotoon kursittu. Toimii helppoudestaan huolimatta kuitenkin varsin mallikkaasti :). Lankana myös pipossa Novitan Noki.


Pipo sai tarvitsemansa lisäpainon muhkeasta tupsusta, jonka saa halutessaan irti. Painoa 52g.

Vuoden ensimmäiseksi työksi näytti pomppaavan virkkuutyö keskimmäiselle prinsessalle :). Perulaisesta villasta tulee #5 `yhden kerän huivi` (kirjasta: stitch`n bitch virkkaajan käsikirja koukussa).


Ihanaa ja Onnellista alkanutta vuotta teille kaikille!!!

1 kommentti:

Saa kommentoida :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...