Sivut

lauantai 7. elokuuta 2010

Pieni elonkorjuu

Eilen sen vihdoinkin napsaisin irti varrestaan, ja se oli todella hyvää :).


Puhun siis tietenkin vesimelonista jota jo viime blokkauksessa esittelin.
Ei se ihan pyöreä ja sileä ollut kuten kauppojen vesimeloonit, mutta maistui miljuunasti paremmalle ja olihan se kasvanut avomaalla ihan luomusti :).Sen jälkeen mies kävi noukkimassa Härkäpavut ("Witkiem" sekä "Hangdown") ja "Purple Teepee" vahapavut pellolta pois. Kauniit violetit vahapavut muuttuivat ryöppäyksessä vihreiksi ja loikkasivat kylmän suihkun jälkeen pakkaseen.Härkäpavut, joista muuten todella paljon satoisampi oli "Hangdown" (nuo rusehtavat pavut siis), pääsivät kuivuriin.Chilejä on kypsynyt myös ja osa onkin jo kuivattu ja pakattu, mutta osa chileitä köllöttelee kyllä vielä puskissakin.


Tässä huono kuva yhdestä mielenkiintoisesta chilistä; Bolivian Rainbowsta. Yleensähän chilin kukat ovat valkoiset mutta tämämpä kukat ovat violetit :). Ja kun kukat ovat pölyttyneet ja chilejä alkaa pukkaamaan ovat nekin ensin violetteja, eivät vihreitä kuten yleensä :). Sen jälkeen väri muuttuu luonnonvaaleaksi tai vaaleankeltaiseksi, oranssiksi ja sitten kirkkaan punaiseksi. Ja hauskinta on että kaikki chilit ovat eri vaiheessa joten puska on täynnä erinvärisiä palleroita :). Näitä on siis ehdottomasti kasvatettava jatkossakin ;).

***************

Neulehulluuteeni on pitkän tauon jälkeen alkanut palautumaan, ongelmana on vain että lankoja ei ole kaapeissa mitään erikoisen paljon, ja ne mitä löytyy ovat yksittäisiä keriä tai korkeintaan samaa lankaa löytyy 3 kerää :/. Lankavarastoa olisi vähän kartutettava.
Pitää siis keksiä töitä joissa lankaa menee suhteessa vähän... ja tietenkin ovat tarpeellisia.

Ostin juuri ensimmäiset KnitPron puiset kaapelipuikot (40cm) 4mm ja 5mm:n koossa ja saman valmistajan puiset 4,5mm sukkapuikot, niinpä halusin päästä heti kokeilemaan ihania uusia puikkojani ja mikäs sen parempi työ näille kuin tuiki tarpeelliset myssyt :).


Villapipojahan tarvitaan kun käydään uimassa ihan hirmu kylmässä järvessä ihan hirmu kylmänä päivänä, eikö ;).

Tyttönen sai itse valita langan, ja yllätys yllätys hän valitsi pinkin isoveljen (novita). Tätä myssyä oli kiva neuloa, kuvio oli helppo muistaa ja pinnasta tuli kaunis :)... ja myös vaikeasti kuvattava ;).

Malli: Katherine Hat (ravelry linkki)
Lanka: Novita Isoveli noin 130g
Puikot: KnitPro puiset kaapeli pyöröpuikot 4mm, 5mm ja puiset sukkapuikot 4,5mmPoika valitsi tällä kertaa oranssin langan ja siitä sitten tuli tehtyä tällainen ISO pipo jonka voi rullat pienemmäksi tai sitten pitää roikkumassa :). Neulos on helppoa ja erittäin aivotonta, eli sopii hyvin neulotvaksi kun ei halua ajatella mitään.
Malli: Modern Rib Hat (ravelry linkki)
Lanka: Novita 7veljestä noin 80g
Puikot: KnitPron puiset 40cm kaapelpyöröt ja sukkapuikot 4mm, 5mm ja 4,5mmEsikoisella alkaa koulu ensi viikolla ja halusin tehdä hänelle vielä jonkun vähän kesäisemmän mutta kuitenkin syksymmälläkin toimivan myssyn.
Huh, miten vuodet menevät, Krääks, poikahan menee siis JO kouluun!!!

Malli: Suuri Käsityölehti 6-7/2009 Mössykkä-lippis
Lanka: Lanaknits Allhemp6- hamppulanka
Puikot: KnitPro puiset kaapelipyöröt 40cm, 4mm ja puinen virkkuukoukku 4,5mm

********************

Tällaista siis tällä kertaa.
Sadonkorjuu jatkuu puutarhassa, seuraavaksi kypsyvätkin omenat ja sitten pihlajanmarjat, tyrnit. Ja metsähän on myös melkoinen aarrearkku :).

Puikoilla tällä hetkellä ISO pipo itselleni ja sitten täytyy pipottaa vielä mies ja keiju :).

Kuumia hetkiä kaikille!!!
4 kommenttia:

 1. Sä olet ollut ahkera. Se on kyllä ihanaa kun saa koko talven nauttia sitten oman maan tuotteista :)

  VastaaPoista
 2. Kate: Aivan totta. Itse kasvatetut yms. maistuvatkin aina paremmalta :)

  VastaaPoista
 3. Salainen neuleystäväsi ilmoittautuu blogisi lukijaksi. Täältä saankin vähän lisävinkkejä pakettien sisällöksi. Mukavaa syksynodotusta! :)

  t. Salainen neuleystäväsi

  VastaaPoista
 4. Hii :). Kiva että kävit vierailulla blogissani salainen neuleystäväni :)

  VastaaPoista

Saa kommentoida :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...